Golden Oldies komen terug, alweer? Ja alweer!

Golden Oldies komen terug, alweer? Ja alweer!

Eigenlijk is het geen verrassing. Ook de modetrends voor najaar en winter 2019 laten een terugkeer van klassiekers zien. Is dat niet elk modeseizoen zo? De oversized schouders van de jaren ’80 en de grunge look van 25 jaar geleden keren weer terug. Wat gaan we zien op straat?

 

Behalve veel groen, paars, rood en vooral veel beige. Ik noem zeven trends waarmee je je shoppingexpeditie kan beginnen.

  1. Parels! De accessoires van nu zijn on trend als je parels draagt. Van klassiek tot edgy, afhankelijk van je outfit. 
  2. Praktische kleding. Ontwerpers Victoria Beckham en Tom Ford maakten een collectie waarbij de vrouw in de kleding het uitgangspunt is. Veel beweeglijkheid en rek in de outfits. En een knipoog naar street wear. Dat zie je bij meerdere designers terug. Zelfs het klassieke en supervrouwelijke Dolce & Gabbana waagt zich aan sneakers met graffiti-achtige teksten.
  3. Chic maar wel van nu. Klassieke kleding en bijbehorende accessoires met een moderne snit. Elegant maar vooral praktisch. Ruitjes, pied de poule, polkadots. Alle klassiekers komen voorbij.
  4. Colour blocking. Veel heldere en felle kleuren die je met elkaar laat ‘clashen.’ Van helderblauw met felgeel of fluorescerende roze met appeltjesgroen. Of welke combinatie dan ook.
  5. Grunge. Een wijde trui gecombineerd met een gebreide muts, Dr. Martens en een bloemetjesrok erbij en je hebt een grungelook te pakken. Grunge verwijst naar de muziekstroming die 25 jaar geleden, met Kurt Cobain in de voorhoede, opkwam. 
  6. Dierenprint. Eigenlijk geen trend meer te noemen want elk seizoen een klassieker. De laatste jaren wel overheersender in varianten dan daarvoor. 
  7. Jaren ’80. Met name de vierkante schouders vallen op. Echt power dressing die je moet durven.

Auteur: Barbara Enthoven - barbara-stylecoach.nl