Vijf trends die je deze zomer in je kledingkast moet laten terugkomen

Vijf trends die je deze zomer in je kledingkast moet laten terugkomen

De kou drijft langzaam ons land uit en we hebben ook al wat onwinterse warme dagen gehad. Het weer gaf daarmee een sneak peek van de zonnige tijden die gaan aanbreken. Wat gaan we dragen als de zomer echt aanbreekt?

Trends 2019

1. Natuurtinten

Laat ik beginnen met de trend waar je je eigenlijk geen buil aan kan vallen. Natuurtinten. Denk aan gebroken wit, beige en bruin. Deze kleuren zijn flatterend, ingetogen en chic. Wil je ze wat minder conventioneel inzetten dan kun je je kleding in safaristijl dragen. Een mooi linnen pak bijvoorbeeld. Check hier onze damesmode met naturelle tinten

2. Uniform

Militaire verwijzingen in kleding zoals een legergroen jasje of een colbert met grote knopen. Check hier onze legergroene damesmode

3. Pop

Met pop bedoel ik niet de verwijzing naar de muziekstroming maar naar waar we vroeger mee speelden: poppen. Veel lieve jurkjes die worden gedragen met bloemen in het haar en romantische sieraden.

4. Surf kleding

Je gaat kledingstukken zien die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als surfpakken. Om voort te borduren op het cliché van de surf chick en dude ga je ook veel blousjes en overhemden zien in tropische motieven.

5. De fietsbroek

Deze vind ik even slikken. De fietsbroek. Zo eentje tot net boven je knie en daar dan iets overheen waarbij je de onderkant van de fietsbroek ziet. Tja…

Kleuren

Dé kleur van de zomer wordt koraal. Een oranje-rode kleur die bijna iedereen staat. Een van mijn favorieten ook al draag ik zelf neutrale tinten. Koraal geeft warme in het gezicht en laat je echt stralen. Kleuren die je ook veel gaat zien zijn geel, groen en blauw. Geel is helder van kleur komende zomer en het blauw is zacht. Groen valt op door de ingetogen tint.

Materialen

Materialen die we veel gaan zien vallen op door hun natuurlijke karakter. Veel leer, katoen en linnen. Vreemde eend in de bijt is dus het materiaal van surfkleding.

Neutraal

Al jaren is het credo: draag wat je wil. Niks is te gek als het gaat om combinaties. Je persoonlijkheid tot uitdrukking brengen heeft jaren geleden al terrein gewonnen in de modewereld. Genderneutraliteit heeft eerst wat voorzichtig maar nu definitief ook in modeland zijn intrede gedaan. Zo zie je komend seizoen, maar ik verwacht daarna ook nog, veel kleding die door zowel mannen als vrouwen is te dragen. Voor vrouwen zie je basisstukken met een wat mannelijkere snit. Zoals bandplooibroeken, overhemden en schoenen. Het zou me niet verbazen als we over een jaar of tien geen aparte mannen- of vrouwenafdelingen meer hebben.

Geen regels

De trends voor het zomerseizoen dicteren niet zoveel maar geven een richting aan. Wat wel echt een hype lijkt te worden is om veel lagen kleding te dragen. Dat wordt nog een uitdaging als we net zo’n zomer gaan krijgen als vorig jaar!

 

Auteur: Barbara Enthoven - barbara-stylecoach.nl